Network Stats

 • 50
  members
 • 11
  friendships
 • 1,031
  posts
 • 24
  comments
 • 22
  videos
 • 1,957
  videos
 • 34
  channels
 • 2
  questions
 • 1
  question vote
 • 1
  group
 • 7
  blogs
 • 1
  event
 • 6
  forum topics
 • 73
  photos

Корисници - најнови видеа

Весникар - најнови објави

Весникар - најчитани објави

Видеозбирка - Оддели

Православен Дневник

Корисници - најново зачленети

Сликозбирка - најнови сликовници

Сликозбирка - најнови слики

Блог - Последни написи

 • Кога Православната Црква слободно соборно одлучува оставена е да плови носена од „ветрот кој дува каде што сака“ и е со исправни ставови за тоа - која е и како се исполнува Божјата волја.Соодветно на Божјата волја, на заедничките собори на верниците, Црквата како заедница на верници, пре...
 • Бидејќи Верата учи за Бог, Кој е единствениот кој е Добар, Кој е единствениот кој е Љубов, тогаш учењето преку Верата во Бог е единственото учење (Богоспознанието, Богословијата, Веронауката) кое навистина може да учи за љубовта, добродетелноста, човекољубието (хуманоста). Доколку има љубов надвор ...

Форум - најнови теми

 • Збирка на случувања во кои со Верба во Господ Исус Христос се на...  more
 • Собрани содржини со претскажувања на прозорливи православни духо...  more
 • Тема со упатства за користењето и работата на Македонската Друшт...  more
 • Оваа тема е посветена на изведбата „Да живееме заедно како...  more
 • Оваа тема се однесува на содржини и разговори каде теоретски и и...  more

What's New

 • Сард
  Сард гг
  • September 2, 2021
 • Сард
  Сард added a new channel:
  • February 19, 2021
 • Његош Ристевски
  Његош Ристевски has just signed up. Say hello!
 • Православна Македонија
  Православна Македонија Венецот падна од нашата глава, тешко ни нам што згрешивме!
  Плач Јеремиин 4:16
  • May 3, 2020
 • Православна Македонија
  Православна Македонија „Науката без религијата ќе биде повеќе проклетство отколку благослов за човештвото.“

  Роберт Миликан (1868 – 1953)
  физичар, нобеловец 1923 г.
  • May 3, 2020
 • Православна Македонија
  Православна Македонија 23. А над сè чувај го своето срце, зашто животот извира од него.

  Соломон 4
  • May 3, 2020
 • Водник Македонски
  Водник Македонски Не крати им добротворство на оние што имаат потреба кога можеш да го направиш тоа.
  Соломон
  • May 3, 2020
 • Водник Македонски
  Водник Македонски
  НАУКАТА ЗА БОГА Бог е вистината – Дерек Бартон (1918 – 1998) | Покајание
  • May 3, 2020
 • Православна Македонија
  Православна Македонија „Првата голтка од чашата на природните науки, човекот го прави атеист, но на дното на чашата го очекува Бог.  Вернер Хајзенберг (1901 – 1976) физичар, нобеловец во 1932 г.
  • May 3, 2020
 • Православна Македонија
  Православна Македонија 11 Сине мој, не ги отфрлај Господовите опомени, и немој да го замразиш Неговиот укор,
  12 зашто кого Господ го љуби, него и го изобличува како таткото синот, кого го љуби.
  Соломонови изреки 1
  • May 3, 2020
 • Православна Македонија
 • Православна Македонија
  Православна Македонија 5 Надевај се на Господа со сето свое срце и не се потпирај врз сопствениот разум.

  Соломонови изреки 1
  • May 3, 2020
 • Православна Македонија
  Православна Македонија „До кога, вие глупави, ќе ја љубите глупоста, и до кога на потсмевачите ќе им биде мило потсмевањето, и до кога безумниците ќе го мразат знаењето?

  Соломонови изреки 1
  • May 3, 2020
 • Православна Македонија
  Православна Македонија 7 Стравот од Господа е почеток на мудроста, но безумните ги презираат мудроста и поуката.

  Соломонови изреки 1
  • May 3, 2020
 • Православна Македонија
  Православна Македонија
  • May 3, 2020

Видеозбирка - најнови видеа