Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

ВМРО-ДПМНЕ : Активната блокада продолжува летово

ВМРО-ДПМНЕ : Активната блокада продолжува летово, ако нема договор за избори преминува во целосна блокада на институциите, СДСМ и ДУИ мора да паднат

Активната блокада продолжува летово, ако нема договор за избори преминува во целосна блокада на институциите, СДСМ и ДУИ мора да паднат.


Во текот на летото ВМРО-ДПМНЕ ќе преземе разни протесни активности ширум државата.Тимови од ИК на партијата и пратениците ќе ги посетат сите населени места со цел општа мобилизација на народот против власта која секој ден се повеќе не осиромашува.

 

Доколку Ковачевски и Ахмети и понатаму ја игнорираат потребата од избори, ВМРО-ДПМНЕ ќе пристапи кон целосна блокада на институциите, на патиштата се до договор за избори.

 

Штетата која се предизвикува со владеењето на СДСМ и ДУИ е поголема од било која друга штета.

 

Предвремени парламентарни избори се нужни за формирање на нова влада која ќе ја извади државата од кризите, ќа стави крај на криминалот и корупцијата.

 

Потребни се промени.

 

Народот бара промени.

  

Колку и СДСМ и ДУИ да се трудат да ги спречат промените тие ќе дојдат.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: