Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Свети Ефрем Неамакриски – Великомаченик и чудотворец

Житие Новомаченикот Ефрем е роден во Грција на 14. септември 1384 година. Татко му се упокоил уште дури свети Ефрем бил мал, а богоугодната му мајка останала да се грижи за своите седум деца. Кога свети Ефрем наполнил 14 години седобриот Бог го упатил во манастирот на гората Амоман, во близина на Неа Макри на […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: