Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Света Василиева Литургија во манастирот „Свети Наум Охридски“ во Радишани

На 15.4.2023 година, Велика Сабота, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света Василиева Литургија во манастирот „Свети Наум Охридски“ во н. Радишани. На Литургијата во ѓаконски чин беше ракоположен богословот Илија Јанковски.  

На 15.4.2023 година, Велика Сабота, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света Василиева Литургија во манастирот „Свети Наум Охридски“ во н. Радишани.

На Литургијата во ѓаконски чин беше ракоположен богословот Илија Јанковски.

 

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: