Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Велигден во Струмица

Велигден во Струмица (16.04.2023 11:12)

Воскресната служба во храмот „Светите Кирил и Методиј“, во Струмица, ја отслужи Викарниот Епископ Стобиски г.Јаков. На велигденското празнување присуствуваа министерот за внатрешни работи г. Оливер Спасовски, министерката за труд и социјална политика г-ѓа Јована Тренчевска, градоналачникот на Струмица г. Костадин Костадинов, претставници на Општината и други јавни личности, како и многуброен верен народ.

Христос воскресна од мртвите, со смртта смртта ја победи, и на оние во гробовите живот им подари!

Христос воскресна! Навистина Воскресна!

 

                              

                     

 

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: