Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Светол (Источен) Петок – Балаклија

Востановувањето на овој празник се случило во чест на чудата кои се случувале на изворот кој се наоѓал покрај храмот „Животоносен источник“, посветен на Пресвета Богородица, во близината на Цариград. Храмот бил изграден по залагањето на царот Лав Велики [5 век]. Според преданието, уште додека не бил цар на Византија, во ближната шума Лав наишол на еден слеп човек,...

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: