Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Орото како икона на Црквата

ОРОТО КАКО ИКОНА НА ЦРКВАТА Еднакво, и во современата македонска култура, па и во Црквата, цивилизациската димензија и значењето на нашите народни игри и ора за нашиот европски и христијански идентитет не се прифатени и вреднувани Според една поучна приказна, во XVIII век еден познат монах, голем аскет и духовник, дошол да го прославува Воскресението […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: