Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Св. Рамноапостоли цар Константин и царица Елена во Романија

{artsexylightbox singleImage="images/stories/03-06-22/01.jpg" path="images/stories/03-06-22/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Св. Рамноапостоли цар Константин и царица Елена во Базијаш - Романија На 03.06.2022 година, кога Светата Православна Црква го празнува празникот на Светите рамноапостоли цар Константин и царица Елена, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, на покана од Епископот Будимски и администратор Темишварски г. Лукијан, Архиереј на Српската Православна Црква, чиноначалствуваше на Светата Архиерејска Литургија, во сослужение на Епископот г. Лукијан и свештенослужители на Српската Православна Црква, во манастирот „Вознесение Христово“ во Базијаш, Романија.
image

Св. Рамноапостоли цар Константин и царица Елена во Базијаш - Романија

На 03.06.2022 година, кога Светата Православна Црква го празнува празникот на Светите рамноапостоли цар Константин и царица Елена, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, на покана од Епископот Будимски и администратор Темишварски г. Лукијан, Архиереј на Српската Православна Црква, чиноначалствуваше на Светата Архиерејска Литургија, во сослужение на Епископот г. Лукијан и свештенослужители на Српската Православна Црква, во манастирот „Вознесение Христово“ во Базијаш, Романија.

На 03.06.2022 година, кога Светата Православна Црква го празнува празникот на Светите рамноапостоли цар Константин и царица Елена, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, на покана од Епископот Будимски и администратор Темишварски г. Лукијан, Архиереј на Српската Православна Црква, чиноначалствуваше на Светата Архиерејска Литургија, во сослужение на Епископот г. Лукијан и свештенослужители на Српската Православна Црква, во манастирот „Вознесение Христово“ во Базијаш, Романија.

 

 

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: