Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Светиот апостол и евангелист Лука (Од Правосл. календар)

Светиот апостол и евангелист Лука Роден е во Антиохија. Во младоста добро ја изучи грчката философија, медицината и иконописот. Во времето на делото на Господ Исус на земјата Свети Лука дојде во Ерусалим и таму Го виде Спасителот лице в лице, ја чу Неговата спасоносна наука и стана сведок на Неговите чудесни дела. Откако поверува […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: