Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Вознесение Христово - Спасовден во Темишвар - Романија

{artsexylightbox singleImage="images/stories/02-06-22/01.jpg" path="images/stories/02-06-22/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Вознесение Христово - Спасовден во Темишвар - Романија На 02.06.2022 година, кога Светата Православна Црква го празнува Вознесението Христово - Спасовден, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, на покана од Епископот Будимски и администратор Темишварски г. Лукијан, Архиереј на Српската Православна Црква, чиноначалствуваше на Светата Архиерејска Литургија, во сослужение на Епископот г. Лукијан и свештенослужители на Српската Православна Црква, во Соборниот храм во Темишвар, Романија,  посветен на „Христовото Вознесение“.
image

Вознесение Христово - Спасовден во Темишвар - Романија

На 02.06.2022 година, кога Светата Православна Црква го празнува Вознесението Христово - Спасовден, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, на покана од Епископот Будимски и администратор Темишварски г. Лукијан, Архиереј на Српската Православна Црква, чиноначалствуваше на Светата Архиерејска Литургија, во сослужение на Епископот г. Лукијан и свештенослужители на Српската Православна Црква, во Соборниот храм во Темишвар, Романија,  посветен на „Христовото Вознесение“.

На 02.06.2022 година, кога Светата Православна Црква го празнува Вознесението Христово - Спасовден, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, на покана од Епископот Будимски и администратор Темишварски г. Лукијан, чиноначалствуваше на Светата Архиерејска Литургија, во сослужение на Епископот г. Лукијан и свештенослужители на Српската Православна Црква, во Соборниот храм во Темишвар, Романија,  посветен на „Христовото Вознесение“.

 

 

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: