Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Постепен пристап – Митрополит Струмички Наум

~+~ Во денешното евангелско четиво (Лука 5, 1–11) забележуваме три моментa поврзани со послушанието и со духовното растење. Прво, Христос, притеснет од мноштвото народ, замоли услуга од Симон Петар ако може да го користи нивниот кораб, нивната сопственост и имот, за проповед. Симон и неговите другари Го послушаа: „Како влезе во еден од корабите, кој […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: