Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Преподобен отец наш Прохор Пчински

    Свети Прохор Пчински е роден во Македонија, во Областа Овче Поле, од благочестиви родители Иван и Марија. Тие благородни, богобојазливи луѓе имаа  и голем имот но секогаш го поставуваа  Божјото пред световното, духовното пред материјалното и даваа и помагаа многу на сиромашните, но беа бездетни. За тој свој недостаток тие непрестајно се молеа на Бога. И  […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: