Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Ден за молитва за упокоените – Задушница

Првата Сабота пред споменот на св Димитриј, познат по народот како Митровден, Светата Православна Црква ја одредила како ден за спомнување на покојните и е наречен митровденска задушница. Православното христијанско учење за спомнување на мртвите се засновува на верата во зададента бесмртноста на душата и воскресенито на телото. Упокоените според зборовите Христови не умираат во […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: