Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Петковден во храмот „Света Петка“ во населбата Црниче

На 27.10.2022 година, кога Црквата го празнува споменот на преп. Параскева (Петка) Епивадска – Петковден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата божествена Литургија во храмот „Света Петка“ во населбата Црниче.

На 27.10.2022 година, кога Црквата го празнува споменот на преп. Параскева (Петка) Епивадска – Петковден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата божествена Литургија во храмот „Света Петка“ во населбата Црниче.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: