Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Свети Бонифациј, архиепископот на Мајнц

СПОМЕН НА СВЕТИОТ БОНИФАЦИЈ, АПОСТОЛОТ НА СИТЕ ГЕРМАНЦИ И АРХИЕПИСКОПОТ НА МАЈНЦ, ЧИЈ СПОМЕН ЦРКВАТА ГО СЛАВИ НА 5 ЈУНИ (672/673-754; латински: Bonifatius, Winfried, Winfrid, Wynfreth) Апостолот на Германија и архиепископот на Мајнц – светиот отец Бонифациј,[1] роден е во 672/673 година во Кредитон, во грофовијата Ексетер, Весекс (денешен Девоншир во југозападна Англија). На крштението […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: