Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Православието во Израел

ПРАВОСЛАВИЕТО ВО ИЗРАЕЛ Местоположба: Израел се наоѓа во Западна Азија, поточно на Блискиот Исток. Од некои историско-културни причини се смета за дел и од Европа. Се граничи со Либан и Сирија на север, Јордан на исток и Египет на југ. Излегува на Средоземно, Црвено и Мртво море. Површина: 20.770 km². Број на население: Според пописот […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: