Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Преподобна Валбурга, игуменија на Хајденхајмскиот манастир

СПОМЕН НА ПРЕПОДОБНАТА МАЈКА ВАЛБУРГА, ИГУМЕНИЈАТА НА ХАЈДЕНХАЈМСКИОТ МАНАСТИР, ЧИЈ СПОМЕН ЦРКВАТА ГО СЛАВИ НА 25 ФЕВРУАРИ (710-779; германски: Walburga) Света Валбурга[1] е сестра на светите браќа Вилибалд и Винибалд. Кога свети Бонифациј заминал да проповеда меѓу Германците, тој со себе, како помошници и соработници, ги понесол и светите браќа на Валбурга, синовите на светиот […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: