Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

ПОРЕЧКИ МАНАСТИР

Проф. д-р Ратомир Грозданоски, протоѓакон Поречки манастир „Света Богородица“, Скопје 2014. СОДРЖИНА I. БИБЛИСКА МАКЕДОНИЈА – РИЗНИЦА НА СВЕТОСТА I.1. Македонија – именувана во Библијата I.2. Богородица дошла во Македонија I.3. Апостол Павле во Македонија I.4. Македонија – мајка на словенскиот јазик и писмо I.5. Македонија – земја на свети градби II. ПОРЕЧЕ – ХРИСТИЈАНСКИ […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: