Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

ЖИТИЕ НА СВЕТИОТ СВЕШТЕНОМАЧЕНИК ДИОНИСИЈ АРЕОПАГИТ

~+~ „Учејќи ја длабочината на духот во морето на премудроста, преподобен, ти си го проповедал едното Божество на Света Троица, откако ги опиша сите ангелски чинови и сите нивни таинствени светлини, богомудар. Затоа, опишувајќи ја и земната ерархија, сите си ги издигнал кон единственото единство ерарху Дионисије…“ (Седален од утрената на св. Дионисиј Ареопагит) Неговото […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: