Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Божик е радост за целата земја, за сиот свет и сите луѓе, но најискрената радост може да се види кај најмладите, кои со нетрпение го очекуваат овој радосен ден. Како и секоја година, и оваа најмладите дечиња беа израдувани со пригодни Божикни пакетчиња, дарувани од Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Плаошкос-трушки и дебарско-кичевски и Администратор Австралиско-сиднејски г. Тимотеј, а овие млади и чисти души искрено му возвратија на дедо Владика на Божикниот поздрав: Христос се роди!

Божик е радост за целата земја, за сиот свет и сите луѓе, но најискрената радост може да се види кај најмладите, кои со нетрпение го очекуваат овој радосен ден. Како и секоја година, и оваа најмладите дечиња беа израдувани со пригодни Божикни пакетчиња, дарувани од Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Плаошкос-трушки и дебарско-кичевски и Администратор Австралиско-сиднејски г. Тимотеј, а овие млади и чисти души искрено му возвратија на дедо Владика на Божикниот поздрав: Христос се роди!

 

 

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: