Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Светите рамноапостолни Кирил и Методиј – проповедници на благочестието…

Светите рамноапостолни Кирил и Методиј Отци, за восхит достојни, вие нѐ збогативте со духовна ризница, бидејќи од вас започна Божествената литургија да се служи на јазикот словенски. И ние, како заедничари на таа благодат до денеска, ве славиме пеејќи: Сите дела Господови, благословете Го Господа. Слава, глас 8. Радувај се, свештена двоице, која нѐ озари […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: