Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Доделување благодарници и одликувања за особен придонес во изградбата на храмот на Светите Архангели, во Куманово

На 21.11.2021 год., (празник на Соборот на свети Архангел Михаил и другите небесни безплотни сили), врз основа на Одлука на Митрополитот Кумановско-осоговски г. Григориј, по Светата Литургија во храмот на Светите Архангели, во... Повеќе »
"Доделување благодарници и одликувања за особен придонес во изградбата на храмот на Светите Архангели, во Куманово"

На 21.11.2021 год., (празник на Соборот на свети Архангел Михаил и другите небесни безплотни сили), врз основа на Одлука на Митрополитот Кумановско-осоговски г. Григориј, по Светата Литургија во храмот на Светите Архангели, во Куманово, беа доделени благодарници и одликувања на истакнати поединци и организации, за особен придонес во афирмацијата на Кумановско-осоговската епархија на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, за несебично залагање во слава на Бога и на Светата Македонска Православна Црква – Охридска Архиепископија, при изградбата на храмот на Светите Архангели, во Куманово.

Благодарниците и одликувањата им беа доделени на:

 1. г. Тони Димитриевски
 2. г. Предраг Петковски
 3. г. Трајко Крстевски
 4. г. Милан Тасевски
 5. г. Сашо Крстевски
 6. г. Бојан Николовски
 7. г. Иван Крстевски
 8. г. Филип Стојковски
 9. г. Горан Анѓеловски
 10. г. Горан Вучевски
 11. г. Дејан Крстевски
 12. г. Драгољуб Пешиќ
 13. г. Александар Пешевски
 14. г. Синиша Миленковски
 15. г. Марјан Петровски
 16. протојереј Жико Тодоровски
 17. г. Даниел Младеновски
 18. г. Бранислав Ангеловски
 19. Здружение на граѓани КОЛЕДАРИ
 20. ДПТУ Евгенија План
 21. г. Драге Михајловиќ
 22. г. Благоја Бајдевски
 23. г. Страшо Јакимовски
 24. г. Максим Димитриевски
 25. г. Мирослав Доневски
 26. г. Марјан Ангеловски
 27. АД Козјак
 28. БОДАН ДОО
 29. г. Бобан Спасовски
 30. г-ѓа Бородинова Олга Борисовна
 31. г. Најден Бајдевски

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: