Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Вселенскиот патријарх Вартоломеј на Архиепископот Стефан му го предаде Актoт за востановување на црковното општење на Цариградската Патријаршија со МПЦ-ОА

Вчера, 10 мај, 2022, Вселенскиот патријарх г.г. Вартоломеј му го предаде и официјално актот на Вселенската Патријаршија (од 9 мај), со кој МПЦ-ОА е вратена во канонско единство во православните цркви. Делегација на МПЦ-ОА претводена од Архиепископот ...

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: