Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Руската Православна Црква ја призна Македонската Православна Црква — Охридска Архиепископија за автокефална Сестринска црква

На 25 август 2022 година, на седницата на Светиот синод на Руската православна црква, беше слушнато соопштението на Неговата Светост Патријархот Московски и на цела Русија Кирил за доделувањето на автокефалноста на Македонската православна црква - Ох...

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: