Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Манастирот Високи Дечани и неговите игумени со македонско потекло

МАНАСТИРОТ ВИСОКИ ДЕЧАНИ НА КОСОВО И НЕГОВИТЕ ИГУМЕНИ СО МАКЕДОНСКО ПОТЕКЛО Областа Метохија претставува плодна рамнина, која се простира од под Проклетија на север, вдолж сè до Шар Планина на југ и југоисток, и со Дреница до границата на Косово, по линијата на градовите Пеќ – Ѓаковица – Призрен. Своето име го добила по бројните […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: