Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Празнична Вечерна богослужба во манастирот во с. Ѓуриште

{artsexylightbox singleImage="images/stories/20-09-22/01.jpg" path="images/stories/20-09-22/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Празнична Вечерна богослужба во манастирот во с. Ѓуриште - Свети Николе На 20.09.2022 година, во навечерието на празникот Рождество на Пресвета Богородица - Мала Богородица,  Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, во сослужение на свештенослужители од Брегалничката Епархија, отслужи Празнична Вечерна Богослужба во манастирот „Рождество на Пресвета Богородица“ во с. Ѓуриште - Свети Николе. На крајот од Вечерната Богослужба,
image

Празнична Вечерна богослужба во манастирот во с. Ѓуриште - Свети Николе

На 20.09.2022 година, во навечерието на празникот Рождество на Пресвета Богородица - Мала Богородица,  Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, во сослужение на свештенослужители од Брегалничката Епархија, отслужи Празнична Вечерна Богослужба во манастирот „Рождество на Пресвета Богородица“ во с. Ѓуриште - Свети Николе. На крајот од Вечерната Богослужба,

Митрополитот г.Иларион го благослови и пресече петолебието, и одржа содржајна беседа.

 

 

 

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: