Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Прославен празникот Рождество на Пресвета Богородица во фабриката „Ледер“ во Кочани

{artsexylightbox singleImage="images/stories/211-09-22/01.jpg" path="images/stories/211-09-22/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Прославен празникот Рождество на Пресвета Богородица во фабриката „Ледер“ во Кочани На 21.09.2022 година, кога Светата Православна Црква го празнува празникот Рождество на Пресвета Богородица - Мала Богородица, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, по покана на сопственикот на фабриката „Ледер“ од Кочани, г. Драгослав Здравков - Драги Ледер од Кочани, а во присуство на сите вработени, во кругот на фабриката „Ледер“, каде и се наоѓа параклисот посветен на „Рождество на Пресвета Богородица“, го благослови и пресече празничниот леб,
image

Прославен празникот Рождество на Пресвета Богородица во фабриката „Ледер“ во Кочани

На 21.09.2022 година, кога Светата Православна Црква го празнува празникот Рождество на Пресвета Богородица - Мала Богородица, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, по покана на сопственикот на фабриката „Ледер“ од Кочани, г. Драгослав Здравков - Драги Ледер од Кочани, а во присуство на сите вработени, во кругот на фабриката „Ледер“, каде и се наоѓа параклисот посветен на „Рождество на Пресвета Богородица“, го благослови и пресече празничниот леб,

и Им го честита Патрониот празник на сопственикот и вработените во фабриката „Ледер“.

 

 

 

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: