Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Прослава 690 години постоење на манастирот Св. Никола во Врање

{artsexylightbox singleImage="images/stories/04-10-22/01.jpg" path="images/stories/04-10-22/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Прослава 690 години постоење на манастирот Св. Никола во Врање - Србија На 04.10.2022 година, по повод прослава 690 години постоење на манастирот „Св. Никола“ во Врање - Србија, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, на покана од Епископот Врањски г. Пахомиј, Архиереј на СПЦ, а во сослужение на голем број Архиереи од СПЦ и МПЦ-ОА, отслужија Света Архиерејска Литургија во
image

Прослава 690 години постоење на манастирот Св. Никола во Врање - Србија

На 04.10.2022 година, по повод прослава 690 години постоење на манастирот „Св. Никола“ во Врање - Србија, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, на покана од Епископот Врањски г. Пахомиј, Архиереј на СПЦ, а во сослужение на голем број Архиереи од СПЦ и МПЦ-ОА, отслужија Света Архиерејска Литургија во

манастирот „Свети Никола“ во Врање - Република Србија.

 

 

 

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: