Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Преподобен Јосиф Исихаст: Молитва – тоа е постојана присилба над нашата природа

Не барај совршен спокој! Нашиот Христос го подигна Крстот, и ние ќе го подигнеме. Доколку ги истрпиме сите таги, ќе добиеме благодат од Господа. Затоа, Господ не става под искушение, за да ја испита нашата ревност и љубов спрема Него. Заради тоа е потребно трпение. Без трпение човекот не станува практичар, не ги осознава духовните нешта, така што, не може да го достигне

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: