Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Житие на Свети Теофан Затворник

Во спомен на  Свети Теофан Затворник Со својот живот Епископот Теофан потсетува на многумина велики Отци и учители на древната христијанска Црква. Таков суд неодолливо наметнува неговиот морален и аскетски живот, неговата длабока и силна богословска мисла, искажана во пишаните – објавените дела. Роден е во 1815 година во село Чарновскоје (Орловска губернија) во Русија, […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: