Оддели

вкупно 43 видеа
 • 01:09:04
  Ипођакон др Андреј Тарасјев: Руска Загранична Црква, 1. део
  Поставено од Сард  .  23 јануари 2018
  Ипођакон Андреј Тарасјев одржао је предавање на тему: Руска Загранична Црква, 1. део у храму Вазнесења Господњег у Жаркову, 10.6./28.5.17. Тема овог занимљивог предавања је била настанак РПЗЦ под руко...
  204 прегледи 0 допаѓања 0 мислења 0 издвоени
 • 01:06:57
  Ипођакон др Андреј Тарасјев: Руска Загранична Црква, 2. део
  Поставено од Сард  .  23 јануари 2018
  Ипођакон Др Андреј Тарасјев одржао је предавање на тему: Руска Загранична Црква, 2. део у храму Вазнесења Господњег у Жаркову, 17./4.6.17. Тема овог занимљивог предавања је била РПЗЦ и њени плодови у ...
  222 прегледи 0 допаѓања 0 мислења 0 издвоени
 • 01:26:54
  Ипођакон др Андреј Тарасјев: Руска Загранична Црква, 3. део
  Поставено од Сард  .  23 јануари 2018
  Ипођакон Андреј Тарасјев одржао је предавање на тему: Руска Загранична Црква, 3. део у храму Вазнесења Господњег у Жаркову, 24./11.6.17. Тема овог занимљивог предавања је била расколи и РПЗЦ данас, из...
  218 прегледи 0 допаѓања 0 мислења 0 издвоени
 • 02:09:00
  Худ.Фильм "Истории Нового Завета"
  Поставено од Сард  .  22 јануари 2018
  Художественный фильм "Истории Нового Завета" перенесёт вас во времена земной жизни Иисуса Христа. Фильм представляет собой серию короткометражных фильмов на темы Ново-Заветных книг, и включает в себя ...
  214 прегледи 0 допаѓања 0 мислења 0 издвоени
 • 02:28:38
  Худ.Фильм "Истории Ветхого Завета"
  Поставено од Сард  .  22 јануари 2018
  Художественный фильм "Истории Ветхого Завета" перенесёт вас во времена до Рождества Христова. Фильм представляет собой серию короткометражных фильмов на темы Ветхо-Заветных книг, и включает в себя так...
  218 прегледи 0 допаѓања 0 мислења 0 издвоени
 • 35:30
  Архиерејските Тронови
  Поставено од Сард  .  14 септември 2017
  Документарен филм за историјата и начинот на изработка на архиерејските тронови во Македонија.
  282 прегледи 0 допаѓања 0 мислења 0 издвоени
 • 36:29
  Документарна емисија - Царските двери во нашите цркви и манастири 1995
  Поставено од Сард  .  14 септември 2017
  283 прегледи 0 допаѓања 0 мислења 0 издвоени
 • 07:23
  Православен Календар 24/05/2017
  Поставено од Сард  .  19 август 2017
  Денеска (24-05-2017) нашата Света Црква ги слави: Свети Методиј и Кирил Рамноапостолни; и Светиот свештеномаченик Мокиј.
  0 прегледи 0 допаѓања 0 мислења 0 издвоени
 • 13:22
  За Светото Предание - протоѓакон Андреј Кураев
  Поставено од Сард  .  08 април 2017
  327 прегледи 0 допаѓања 0 мислења 0 издвоени
 • 53:51
  Автокефалноста на Македонска Православна Црква - Охридска Архиепископија
  Поставено од Сард  .  08 април 2017
  Во втората половина на X век, во рамките на Самуиловата држава е организирана Охридската автокефална Архиепископија, врз темели на Јустинијана Прима, во достоинство на патријаршија. Подоцна, по паѓање...
  0 прегледи 0 допаѓања 0 мислења 0 издвоени