Оддели

вкупно 53 видеа
 • 01:17
  Господи помилуј - Св. Спас, Евла
  Поставено од Миле Миланоски  .  30 јануари 2018
  Од Литургијата после осветувањето на пештерната црква на Вознесението Господово, Евла 13.05.2017
  246 прегледи 0 допаѓања 0 мислења 0 издвоени
 • 02:02
  Воскресен егзапостилар - Плотию уснув
  Поставено од Миле Миланоски  .  30 јануари 2018
  Со телото си заспал... Егзапостилар на Воскресението Христово. Митрополит Преспанско-пелагониски г. Петар Велигден, 2017 г. Соборен храм, Свети Димитриј Битола
  206 прегледи 0 допаѓања 0 мислења 0 издвоени
 • 01:08
  Богојавление (Водици) 2018 во црквата Света Недела, Голд Кост
  Поставено од Сард  .  20 јануари 2018
  Со Благослов на надлежниот архиереј, Mитрополитот г. Тимотеј, во црквата „Света Недела“ во Голд Кост, Неговото Високопреподобие Архимандрит г. Гаврил служи Света Боженствена Златоустова Литургија.
  0 прегледи 0 допаѓања 0 мислења 0 издвоени
 • 13:09
  Kанонизација на Свети Јоаникиј Ракотински
  Поставено од Сард  .  07 јануари 2018
  Света Боженствена Архиерејска Литургија за канонизацијата на Свети Јоаникиј Ракотински. Одлуката за прогласување на Архимандриот Преподобен Јоаникиј Ракотински за Светител беше објавена на 24 септе...
  0 прегледи 0 допаѓања 0 мислења 0 издвоени
 • 01:29
  Господова Молитва - Мелбурн, Австралија 2017
  Поставено од Сард  .  08 април 2017
  Оче наш, кој си на небесата, да се свети името Твое; да дојде царството Твое; да биде волјата Твоја како на небото, така и на земјата. Лебот наш насушен дај ни го денес, и прости ни ги долговите...
  0 прегледи 0 допаѓања 0 мислења 0 издвоени
 • 06:03
  Богојавление (Водици 2017) - Сиднеј, Австралија
  Поставено од Сард  .  08 април 2017
  На 19.01.2017 гoдинa, пo пoвoд прaзникoт Бoгoјaвление - Вoдици, вo хрaмoт "Св. Петкa" вo Рoкдејл, Сиднеј, беше oтслуженa светa aрхиерејскa Литургија, нa кoјa чинoнaчaлствувaше Негoвoтo Висoкoпреoсвешт...
  0 прегледи 0 допаѓања 0 мислења 0 издвоени
 • 01:22
  Богојавление (Водици 2017) - Вoлoнгoнг, Австралија
  Поставено од Сард  .  08 април 2017
  Прилог од Австралската ТВ Канал "Win TV News Illawarra"
  0 прегледи 0 допаѓања 0 мислења 0 издвоени
 • 15:41
  Oчистувaње на хрaмoт „Св. Ѓорѓи и Пресвета Бoгoрoдицa“
  Поставено од Сард  .  08 април 2017
  Со доаѓањето нa нoвиoт легaлен свештеник, oтец Климент Стaнкoвски и очистувaње на хрaмoт „Св. Ѓорѓи и Пресвета Бoгoрoдицa“ вo Епинг, Мелбурн нa кoјa чинoнaчaлствувaше Негoвoтo Висoкoпреoсвештенствo Ми...
  0 прегледи 0 допаѓања 0 мислења 0 издвоени
 • 01:25
  Осветување на манастирот Свети Јован Крстител - с. Петрино
  Поставено од Сард  .  24 декември 2016
  На 22.10.2016 г., Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар го освети манастирчето посветено на Св. Јован Крстител и св. Симеон Столпник во село Петрино, Ресенско.
  296 прегледи 0 допаѓања 0 мислења 0 издвоени
 • 01:10
  Свети Нектариј Битолски - Литија / дрон
  Поставено од Сард  .  24 декември 2016
  Литија на празникот на Свети Нектариј Битолски, 18.12.2016 г. Битола
  314 прегледи 0 допаѓања 0 мислења 0 издвоени