МПЦ-ОА - Брегалничка Епархија »

 • Oсвет на камен – темелник за нов храм во село Саса – М.Каменица

  Posted 2021-09-12 15:28:00 by: Сард

  {artsexylightbox singleImage="images/stories/121-09-21/01.jpg" path="images/stories/121-09-21/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Oсвет на камен – темелник за нов храм во село Саса – М.Каменица На 12.09.2021 година, Недела 12 по Педесетница, кога го чествуваме споменот на преп. Христофор Римјанин; преп. Фантин Солунски, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион во сослужение на повеќе свештеници од Брегалничката епархија, го изврши чинот на освет на камен темелник на ...

  Comments: 0   View more...

 • Недела 12 по Педесетница, Литургија во Делчево

  Posted 2021-09-12 11:28:00 by: Сард

  {artsexylightbox singleImage="images/stories/12-09-21/01.jpg" path="images/stories/12-09-21/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Недела 12 по Педесетница, Литургија во Делчево На 12.09.2021 год. Недела 12 по Педесетница, преп. Христофор; преп. Фантин Солунски, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион во сослужение на повеќе свештеници од Брегалничкатаепархија отслужи Света Архиерејска Литургија во храмот „Св. Наум Охридски“ во ...

  Comments: 0   View more...

 • „Отсекување на главата на Свети Јован Крстител“ во с. Горни Подлог – Кочани

  Posted 2021-09-11 11:28:00 by: Сард

  {artsexylightbox singleImage="images/stories/11-09-21/01.jpg" path="images/stories/11-09-21/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} „Отсекување на главата на Свети Јован Крстител“ во с. Горни Подлог – Кочани На 11. 09. 2021 година на празникот Отсекување на главата на Свети Јован Крстител, Неговото Високопресвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од кочанското архиерејско намесништво, во храмот посветен на “Св. Јован Крстител“ во с. Горни Подлог – ...

  Comments: 0   View more...

 • Литургија на „Св.мч.Фануриј“ во Штип

  Posted 2021-09-09 11:28:00 by: Сард

  {artsexylightbox singleImage="images/stories/09-09-21/01.jpg" path="images/stories/09-09-21/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox}  Литургија на „Св.мч.Фануриј“ во Штип    На 09.09.2021 година кога го чествуваме споменот на Преп. Пимен Велики и Св. Мч. Фануриј, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион во Епархискиот соборен храм „Св. Николај“ во Штип отслужи Света Архирејска Литургија, во сослужение на повеќе ...

  Comments: 0   View more...

 • Литургија и призив на Светиот Дух во МПБ „Св.Климент Охридски“-Скопје

  Posted 2021-09-05 13:28:00 by: Сард

  {artsexylightbox singleImage="images/stories/05-09-21/01.jpg" path="images/stories/05-09-21/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Литургија и призив на Светиот Дух во МПБ „Св.Климент Охридски“ - Скопје На 05.09.2021 год. Недела 11 по Педесетница и Оддание на Успение, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, во сослужение на Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Повардарски господин Агатангел, во параклисот „Св.Климент Охридски“ при Македонската Православна Богословија во Драчево - ...

  Comments: 0   View more...

 • Четириесет дневен помен на Архимандрит Методиј, игумен на Валaамскиот Манастир

  Posted 2021-08-30 13:28:00 by: Сард

  {artsexylightbox singleImage="images/stories/30-08-21/01.jpg" path="images/stories/30-08-21/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Четириесет дневен помен на Архимандрит Методиј, игумен на Валаaмскиот Манастир На 30.08.2021 год. кога го чествуваме споменот на Св. мч. Мирон презвитер; преп. Илија Калабриски, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, во сослужение на повеќе свештеници од Скопската Епархија, во храмот посветен на „Св. Наум Охридски“, во населба Радишани - ...

  Comments: 0   View more...

 • На Свети Јоаким Осоговски во Крива Паланка

  Posted 2021-08-29 13:28:00 by: Сард

  {artsexylightbox singleImage="images/stories/29-08-21/01.jpg" path="images/stories/29-08-21/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} На Свети Јоаким Осоговски во Крива Паланка На 29.08.2021 год. кога го чествуваме споменот на преподобниот Јоаким Осоговски, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, заедно со Митрополитот Кумановско-осоговски  господин Григориј и Митрополитот господин Јосиф,  во Крива Паланка, во манастирот посветен на „Св. Јоаким ...

  Comments: 0   View more...

 • Успение на Пресвета Богородица во Македонска Каменица

  Posted 2021-08-28 13:28:00 by: Сард

  {artsexylightbox singleImage="images/stories/28-08-21/01.jpg" path="images/stories/28-08-21/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Успение на Пресвета Богородица во Македонска Каменица На 28. 08. 2021 година – Успение на Пресвета Богородица – Голема Богородица, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, во сослужение на повеќе свештеници од Брегалничката Епархија, во црквата посветена на „Успение на Пресвета Богородица“ во Македонска Каменица, отслужи света архиерејска ...

  Comments: 0   View more...

 • Празнична вечерна богослужба во храмот „Успение на Пресвета Богородица“ во Ново Село – Штип

  Posted 2021-08-27 13:28:00 by: Сард

  {artsexylightbox singleImage="images/stories/27-08-21/01.jpg" path="images/stories/27-08-21/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Празнична вечерна богослужба во Штип и свечена академија во Пробиштип На 27.08.2021 година во предвечерието на големиот празник Успение на Пресвета Богородица, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион во сослужение на повеќе свештеници од Брегалничката епархија, во храмот „Успение на Пресвета Богородица“ во Ново Село – ...

  Comments: 0   View more...

 • Чествување на Светиот маченик Спасо Радовишки, Заштитник и Патрон на Радовиш

  Posted 2021-08-21 13:28:00 by: Сард

  {artsexylightbox singleImage="images/stories/21-08-21/01.jpg" path="images/stories/21-08-21/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Чествување на Светиот маченик Спасо Радовишки, Заштитник и Патрон на Радовиш На 21.08.2021 година, кога го чествуваме споменот на светиот маченик Спасо Радовишки, кој воедно е заштитник и патрон на градот Радовиш, во храмот Св. Троица во Радовиш, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. ...

  Comments: 0   View more...

 • Празнична вечерна во Радовиш

  Posted 2021-08-20 15:28:00 by: Сард

  {artsexylightbox singleImage="images/stories/20-08-21/01.jpg" path="images/stories/20-08-21/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Празнична вечерна во Радовиш На 20.08.2021 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион во сослужение на повеќе свештеници од Брегалничката епархијата, а по повод празникот посветен на Светиот маченик Спасо Радовишки, кој е воедно и патрон празник на градот ...

  Comments: 0   View more...

 • Преображение Христово во Штип

  Posted 2021-08-19 15:28:00 by: Сард

  {artsexylightbox singleImage="images/stories/19-08-21/13.jpg" path="images/stories/19-08-21/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Преображение Христово во Штип На 19. 08. 2021 година, кога Светата Православна Црква го празнува Преображението на Господа Исуса Христа, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од Брегалничката ...

  Comments: 0   View more...

 • Литургија во с.Пантелеј

  Posted 2021-08-09 21:32:00 by: Сард

  {artsexylightbox singleImage="images/stories/09-08-21/01.jpg" path="images/stories/09-08-21/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Литургија во с.Пантелеј На 09.08.2021 год. кога го чествуваме споменот на Св. Вмч. Пантелејмон; Св. Климент Охридски и Св. Седмочисленици,  Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион во сослужение на повеќе свештеници од Брегалничката ...

  Comments: 0   View more...