БлогМК - Вистината ќе ве ослободи »

 • Христијанството vs Исламот – Извадок од книгата Флавијан

  Posted 2018-01-28 10:42:58 by: Сард

  – А јас, ви велам – зборуваше фото-типот со убедување од американскиот претседател, кој зборувал на трибините пред изборите – дека христијанството го доживеало својот конечен пораз до крајот на вториот милениум од своето постоење! Готово е! Христос умре за … Continue reading ...

  Comments: 0   View more...

 • Американецот Даглас што стана православен Димитриј

  Posted 2017-12-01 10:53:57 by: Сард

  Света Гора за познатиот американски фотограф Даглас Литл (Douglas Alfred Demetrios Lyttle) не беше само место на вдахновение за неговото уметничко творештво. Беше ковчег на Православието каде што се вдлабочуваше во своите духовни потраги во текот на 45 години. Неговото … Continue reading ...

  Comments: 0   View more...

 • Да, Секогашдева Марија е Богородица, а не божица

  Posted 2016-06-20 02:41:28 by: Сард

  Митрополит Струмички Наум Додека постои царското и есхатолошко свештенство, односно луѓе кои ќе живеат во покајание, ќе постои и светот. Тоа воопшто не мора да бидат свештеници или епископи, иако подобро е токму тие да се. Колку ли ова повеќе … Continue reading ...

  Comments: 0   View more...

 • ВАНЃА И ДРЖАВНАТА СИГУРНОСТ

  Posted 2016-03-03 13:48:56 by: Сард

  Признавање и заштита од атеистичката власт При толку многу луѓе кои секојдневно ја посетувале Ванѓа, било само прашање на време кога Комитетот за Државна сигурност сериозно ќе се заинтересира за „феноменот” Ванѓа. Овие контакти не биле еднозначни. На почетокот од … Continue reading ...

  Comments: 0   View more...

 • ЕКСПЛИЦИТНО ВИДЕО: ИСИС егзекутира 200 деца

  Posted 2015-11-10 13:44:35 by: Сард

  Снимка којашто деновиве циркулира низ интернет просторот, објавена од страна на анти-ИСИС активисти, базирани во ...

  Comments: 0   View more...

 • Ново чудо на Св. Јован Руски

  Posted 2015-06-15 12:51:36 by: Сард

  Околу два часа Константин Полихрониу, висок државен службеник, со плач се молеше пред Светителот. Беше влезен во храмот по пижами, привлекувајќи им го вниманието на сите. Еден свештеник го повика и праша зошто толку долго плачеше и зошто не е … Continue reading ...

  Comments: 0   View more...

 • Во Санкт Петербург се случуваат чуда од десницата на св. Георгиј

  Posted 2015-06-15 12:44:32 by: Сард

  Чудесните собитија и особената благодат во храмот, каде што се наоѓа кивотот со десницата на св. Георгиј Победоносец, ги потврдуваат не само верните, туку и самиот возглавител на атонската монашка делегација.  Кивотот со десницата на св. Георгиј Победоносец и неговата … Continue reading ...

  Comments: 0   View more...

 • Актерката Мила Јовович сподели фотографии од крштението на својата ќерка

  Posted 2015-06-15 12:40:17 by: Сард

  Познатата американска актерка, фотомодел и пејачка од руско-српско потекло Мила Јовович, сподели со корисниците на мрежата Instagram фотографии од крштението на својата новородена ќерка Дашиел Идн, кое се случи минатиот петок во Рускиот соборен храм „Преображение Господово“ во Лос Анџелес, … Continue reading ...

  Comments: 0   View more...

 • Jonathan Jackson: “Како станав Православен“

  Posted 2015-06-15 12:37:21 by: Сард

  Холивудскиот актер Jonathan Jackson, добитник на пет Emi награди, во интервју дадено за „Pemptousia“ за време на неговата скорешна посета на манастирот Ватопед, Света Гора, зборува за тоа како станал православен. Преземено: Бигорски Манастир Поврзано: Мојот пат до Православието – Џонатан … Continue reading ...

  Comments: 0   View more...

 • Најпопуларниот човек во Грузија – Светејшиот Патријарх Илија II

  Posted 2015-06-15 12:30:50 by: Сард

  Католикос-Патријархот Илија II го освои првото место во рангирањето на најомилените личности на Грузија. После него е претседателот Георгиј Маргвелашвили, а на трето место е бившиот министер за одбрана Ираклиј Аласанија, покажаа резултатите од социолошкото истражување на Националниот демократски институт.  … Continue reading ...

  Comments: 0   View more...