Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

He гледај на убавината на човечкото лице (Св. Ј. Кронштадски)

He гледај на убавината на човечкото лице, туку гледај на човековата душа; не гледај на неговата облека (телото e привремена облека), туку гледај кој се облекува во таа облека; не гледај на уреденоста во домот, туку гледај на неговиот жител, кој живее во тој дом и каков e тој, бидејќи во спротивно ќе го натажиш […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: