Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Освет на камен – темелник на храм во Калиманци

{artsexylightbox singleImage="images/stories/19-11-20/01.jpg" path="images/stories/19-11-20/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox}     Освет на камен – темелник на храм во Калиманци  На 19.11.2020 год. кога го чествуваме споменот на Св. Павле Цариградски и Преп. Варлаам Чудотворец Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион во сослужение на свештениците од Виница, а во присуство на  верниот народ, меѓу кои беше и Градоначаникот на Општина Виница г-дин Ивица Димитров изврши 
image

 

 

Освет на камен – темелник на храм во Калиманци 

На 19.11.2020 год. кога го чествуваме споменот на Св. Павле Цариградски и Преп. Варлаам Чудотворец Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион во сослужение на свештениците од Виница, а во присуство на  верниот народ, меѓу кои беше и Градоначаникот на Општина Виница г-дин Ивица Димитров изврши 

  освет на камен – темелник на храм кој ќе биде посветен на Светиот Симеон Столпник во село Калиманци. Како ктитор на храмот се јавува г-дин Сашко Стоилов, a дел од средствата за изградба ќе бидaт донирани и од месното население.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: