Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

За Гадаринците – o. Гаврил Галев

Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух Многупати сме зборувале за ова Евангелие (Лука 8 : 26-39), меѓутоа, како што велат – повторувањето е мајка на знаењето, а и оние коишто не слушнале – да слушнат, повторно ќе кажеме за неговото значење. Овие луѓе биле Гадаринци и, иако во стариот закон свињите се […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: