Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Старец Ефрем Филотејски: “Колку е прекрасно што Бог ни покажува како Он го љуби монаштвото...“

 Без разлика колку часови или денови ќе поминат до погребението - монахот како да спие. Ако некој спие, и го пресоблекуваат, пренесуваат и слично, така е и со телото на мртвиот монах. Од самиот потстриг, човекот веднаш го придобива тоа својство, тој карактер и натприродна особина. Зошто? Затоа што, како прво, Бог сака да покаже колку Му е угодно монаштвото, посветувањето на својот живот на Господ, а како второ, за да посведочи дека смртта на Христијанинот е сон.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: