Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

На 30.10.2020 година (петок), во 08.20 часот наутро, во Клиничко-болничкиот центар на Црна Гора, по примањето на светата Причест, во Господа се упокои Митрополитот Црногорско-приморски Амфилохиј. Од името на Дебарско-кичевската епархија изразуваме сочувство за големата загуба на Српската православна црква и истовремено се молиме Господ нашиот Спасител да ја упокои неговата душа таму каде што почиваат праведниците, а неговото име да биде запишано во книгата на живите. Вечнаја памјат!

На 30.10.2020 година (петок), во 08.20 часот наутро, во Клиничко-болничкиот центар на Црна Гора, по примањето на светата Причест, во Господа се упокои Митрополитот Црногорско-приморски Амфилохиј. Од името на Дебарско-кичевската епархија изразуваме сочувство за големата загуба на Српската православна црква и истовремено се молиме Господ нашиот Спасител да ја упокои неговата душа таму каде што почиваат праведниците, а неговото име да биде запишано во книгата на живите. Вечнаја памјат!

 

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: