Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

„Отсекување на главата на Свети Јован Крстител“ во с. Горни Подлог – Кочани

{artsexylightbox singleImage="images/stories/11-09-21/01.jpg" path="images/stories/11-09-21/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} „Отсекување на главата на Свети Јован Крстител“ во с. Горни Подлог – Кочани На 11. 09. 2021 година на празникот Отсекување на главата на Свети Јован Крстител, Неговото Високопресвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од кочанското архиерејско намесништво, во храмот посветен на “Св. Јован Крстител“ во с. Горни Подлог – кочанско,
image

„Отсекување на главата на Свети Јован Крстител“ во с. Горни Подлог – Кочани

На 11. 09. 2021 година на празникот Отсекување на главата на Свети Јован Крстител, Неговото Високопресвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од кочанското архиерејско намесништво, во храмот посветен на “Св. Јован Крстител“ во с. Горни Подлог – кочанско,

отслужи света архиерејска литургија, произнесе пригодно слово, направи мал водосвет и го благослови и пресече празничниот леб.

 

 

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: