Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Oсвет на камен – темелник за нов храм во село Саса – М.Каменица

{artsexylightbox singleImage="images/stories/121-09-21/01.jpg" path="images/stories/121-09-21/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Oсвет на камен – темелник за нов храм во село Саса – М.Каменица На 12.09.2021 година, Недела 12 по Педесетница, кога го чествуваме споменот на преп. Христофор Римјанин; преп. Фантин Солунски, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион во сослужение на повеќе свештеници од Брегалничката епархија, го изврши чинот на освет на камен темелник на новиот манастир
image

Oсвет на камен – темелник за нов храм во село Саса – М.Каменица

На 12.09.2021 година, Недела 12 по Педесетница, кога го чествуваме споменот на преп. Христофор Римјанин; преп. Фантин Солунски, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион во сослужение на повеќе свештеници од Брегалничката епархија, го изврши чинот на освет на камен темелник на новиот манастир

кој е посветен на Преподобна Параскева (Петка) Римјанка во с.Саса на местото викано Рамниште. Храмот се гради со средства од локалното население.

 

 

 

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: