Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Преподобен Адријан Кентербериски

СПОМЕН НА ПРЕПОДОБНИОТ ОТЕЦ НАШ АДРИЈАН, ИГУМЕНОТ НА КЕНТЕРБЕРИСКИОТ МАНАСТИР, ЧИЈ СПОМЕН ЦРКВАТА ГО СЛАВИ НА 9 ЈАНУАРИ (?-709; Adrian of Canterbury) Свети Адријан[1] по потекло бил од Африка. Како младо момче се прочул со својата скромност и цврста вера, па иако млад, бил поставен за игумен на манастирот Нерида, во близината на Неапол, во […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: