Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Свети Едмунд, кралот на Источна Англија

СПОМЕН НА СВЕТИОТ МАЧЕНИК ЕДМУНД, КРАЛОТ НА ИСТОЧНА АНГЛИЈА, ЧИЈ СПОМЕН ЦРКВАТА ГО СЛАВИ НА 20 НОЕМВРИ (841-869; Edmund, king of East Anglia) Светиот крал Едмунд[1] е роден во 841 година, во семејство на благочестиви христијани. Уште од мал достигнал одличен успех во изучувањето на молитвите, а напамет ги научил и сите псалми. Историчарите забележале […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: