Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Дали треба да се брише лажичката после секој причесник – Патријарх Павле

За време на причест, некои свештеници ја бришат лажичката после причестувањето на секој еден верник, додека поголемиот дел свештеници тоа не го прават. Првите сметаат дека е практично и претпазливо, додека други ја осудуваат ваквата постапка, сметајќи дека со тоа се внесува збунување меѓу верните, дека е знак на маловерсност, не е догматски итн. Со […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: