Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

За национализмот – Старец Софрониј Сахаров (ВИДЕО)

Светиот старец Софрониј (снимка од 4/12/1989): Мојата желба беше да воспоставам манастир во духот на Св. Силуан Светогорец. Но, до ден денешен слушам дека моите заложби се чисто утописки. Луѓето ми велат: “Невозможно е да се надмине национализмот во себеси”. Но тогаш, си мислам, спасението е невозможно. Ако сум националист и Христијанин по вера, тогаш […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: