Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Побуната на антиохискиот народ против царот – Од житието на Св. Јован Златоуст

Изминале две години од неговото (Јовановото, заб. на прев.) пастирско служење во Антиохија. Наближувал Великиот пост во 388 год. и великиот проповедник гледал богата жетва на нивата на покајанието на народот. Но, одеднаш се случило нешто, што му ја насочило мислата кон нешто друго. Населението на Антиохија одамна се одликувало со немири и народните страсти […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: