Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Зошто треба да одам во црква за да верувам?

Според мнозинското мислење во светот за Црквата, таа е организирана религија со посебен кодекс на правила, збир на закони и сложени структури. За Црквата, едноставно, се смета дека таа во општеството е (само) една институција меѓу многуте други институции кои ги задоволуваат потребите на луѓето, во соработка со другите општествени чинители, како: бизнисите, фабриките, забавата… … Продолжи со читање Зошто треба да одам во црква за да верувам?

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: