Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Преподобна Етелдреда

СПОМЕН НА ПРЕПОДОБНАТА МАЈКА ЕТЕЛДРЕДА, ИГУМЕНИЈАТА НА ЕЛИСКИОТ МАНАСТИР, ЧИЈ СПОМЕН ЦРКВАТА ГО СЛАВИ НА 23 ЈУНИ (636-679; Æthelthryth; Etheldreda of Ely’s double monastery) Преподобната Етелдреда е родена во 630 година во местото Екснинг, на големопоседот на кралевите на источните Англичани, кое се наоѓало во западен Суфолк. Таа била ќерка на Ана, идниот крал на […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: