Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Денот на планетата Земја

МАЈКО ЗЕМЉО, БАШ ТИ ХВАЛА, У ИМЕ СВИХ НАС, НАС БУДАЛА! На денешен ден во 1970 година, во САД, за првпат е одбележан Денот на планетата Земја, кога се одржани најголемите еколошки демонстрации во историјата. Цели 50 години слушаме повици за спас на Земјава од еколошки катастрофи, глобално затполување, од болести, глад, поплави, од природни […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: